Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΜΥΡΜΗΓΚΙΚΟ ΟΞΥ ΕΞΑΤΜΙΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΒΑΡΡΟΑ


ΤΟ ΒΕΤΕΞ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΡΟΛΟ 2 ΦΥΛΛΑ ΤΑ ΔΙΠΛΏΝΟΥΜΕ ΣΤΑ 4.ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ ΑΝ ΑΠΟΡΡΟΦΆ ΤΑ 200ml ΕΙΝΑΙ Οκ. 

ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΟΠΗ ΕΙΝΑΙ 1Χ7CM
Βετέξ τετραπλό μέσα σε σακούλα 34 – 17, ικανό να απορροφήσει 200 ml. Μυρμηγκικό 85% καθαρότητας 3 μέρη οξύ, 1 μέρος νερό δηλ. 150 ml Μ-Ο, 50 ml νερό.Το σύρουμε στο κέντρο του γόνου από την πόρτα αφού καπνίσουμε χαλαρά να ανέβουν πάνω οι μέλισσες.Μετά από 12 μέρες το κοιτάμε, φέρνοντάς το έξω απ’ το πλαστικό τσέρκι αν έχει υδρατμούς το σακκουλάκι στο πάνω μέρος.Αν έχει το βάζουμε πίσω. Σημαίνει ότι λειτουργεί. Αν όχι βάζουμε άλλα 200 ml με σύριγγα των 60 ml που έχουμε μαζί μας, σιγά – σιγά να απορροφάει το βετέξ. Αν δεν απορροφάει σταματάμε εκεί, γιατί θα έχει γρήγορη εξάτμιση αν το υγρό δεν έχει απορροφηθεί. Μετά από άλλες 12 μέρες το τραβάμε έξω και το παίρνουμε για επόμενη χρήση, τώρα το σμήνος είναι καθαρό από βαρρόα και από τραχειακή ακαρίαση αν υπήρχε.  Εννοείται ότι φοράμε γάντια και μάσκα σε όλες τις φάσεις για να προστατευόμαστε από τα οξέα. 

2 σχόλια:

  1. η αναλογία που δίνεις φίλε γιατί μέγεθος κυψέλης είναι? διώροφη η μονή ?αν είναι για μονή πές μου πόσο βάζουμε στην διώροφη και αν μπορείς την αναλογία ανα πλαίσιο.θα το εκτιμούσα πολύ . ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν υπάρχει μελιτοθάλαμος η μόνη επέμβαση που μπορείς να κάνεις είναι σκόνισμα με άχνη για ξελάφρωμα,και όταν τον βγάλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παραπάνω δοσολογία. ΠΡΌΣΕΞΕ το μυρμηγκικό δεν μπαίνει με θερμοκρασία πάνω από 20 βαθμούς,επίσης υπάρχει ένα 5-10 της εκατό κίνδυνος κόψιμο των βασιλισσών.H αναλογία ανά πλαίσιο με το δικό μου μυρμηγκικό 85 τα εκατό καθαρότητος και με την ανάμιξει νερού 25 τα εκατό είναι 20ml ανά πλαίσιο,και πάλι προσοχή σε μικρούς πληθυσμούς κάτω των 10 πλαισίων δεν στο συνιστώ να το χρησιμοποιήσεις.

      Διαγραφή